blog_logo
gnoriste_logo
call_logo

PLASTIC SURGERY COST


κοστοσ πλαστικης χειρουργικής


Costurile chirurgiei plastice  

Costurile unei intervenţii de chirurgie plastică variază în funcţie de tipul de procedură, caracteristicile fiecărui caz în parte, costul materialelor (dacă este cazul), tipul de anestezie (dacă este nevoie), costul sălii de operaţie, costurile clinicii.   

Există proceduri de chirurgie plastică care se pot efectua în cabinetul medical [de ex. intervenţii ce necesită aplicaţii laser  sau produse injectabile (de tipul botox, acid hialuronic, acid polilactic)], şi altele în cadrul unei clinici private  (de ex. rinoplastia, augmentarea mamară, lipoaspiraiţia ). Există proceduri care necesită costuri suplimentare pentru materialele utilizate (de ex. implanturi de silicon, acid hialuronic) şi altele care nu au asemenea costuri (de ex. transplanturile de ţesut adipos, abdominoplastia, ş.a.). Există proceduri efectuate sub anestezie locală, altele sub anestezie generală.   

  Costurile clinicii variază în funcţie de clinică (fiecare clinică are tarife diferite, în funcţie de denumire, camera pe care o veţi alege, planul de marketing pe care îl urmează, luxul pe care îl oferă, etc.). Bineînţeles, dacă nu este obligatoriu ca intervenţia să aibă loc în cadrul vreunei clinici şi se efectuează la cabinet, costurile scad simţitor.

Costurile depind de asemenea de tipul intervenţiei, utilizarea sau nu de aparate laser, radiofrecvenţă, ş.a., tehnica folosită şi calitatea materialelor de care va fi nevoie.   

Bineînţeles, fiecare chirurg plastician evaluează serviciile medicale oferite în baza unor criterii specifice, personale.  Trebuie să ştiţi că toţi chirurgii plasticieni cunosc preţurile pieţei şi  80% din aceştia îşi stabilesc preţurile astfel încât să nu se abată cu mult de la preţul mediu practicat pe piaţă.   

Oricât veţi căuta, veţi observa că diferenţa de preţ între medici  este de ordinul a 10% până la 15% iar ceea ce diferă cel mai mult este  costul clinicii. Există bineînţeles şi cazuri în care preţul este exagerat de mare sau de mic, dar asta se întâmplă foarte rar, iar în asemenea cazuri trebuie să vă întrebaţi ce anume se ascunde în spatele acestui preţ. 

Tarifele extrem de mici pot ascunde capcane şi puteţi plăti de fapt mult mai mult decât vă imaginaţi. În aceeaşi ordine de idei, preţurile excesiv de mari pot de asemenea să ascundă capcane şi de fapt o parte din banii pe care îi plătiţi să fie pentru achitarea costurilor de publicitate ale medicului.    


Trebuie să avem în vedere faptul că preţul comunicat de un chirurg plastician pentru o anumită intervenţie de chirurgie plastică  nu se referă numai la onorariile sale, ci cuprinde un ansamblu de cheltuieli, care de regulă constituie totalitatea obligaţiilor financiare ale pacientului până la finalizarea părţii principale a intervenţiei.   

Viitorul pacient trebuie să fie foarte atent pentru a clarifica înainte de operaţie dacă costul pe care i l-a comunicat chirurgul plastician cuprinde toate cele necesare procedurii şi că nu există taxe ascunse, care vor urca preţul final la încheierea operaţiei. De asemenea, clarificaţi în prealabil cu medicul dumneavoastră aspectul privind cine va plăti cheltuielile suplimentare în cazul apariţiei de complicaţii, situaţie absolut întâmplătoare de care nimeni nu poate fi făcut responsabil.   

 

La ce trebuie să fiţi atenţi în ceea ce priveşte costurile unei intervenţii de chirurgie plastică   

Ce cuprinde preţul pe care vi-l comunică chirurgul plastician? Asiguraţi-vă că acesta conţine, pe lângă onorariile medicului,  şi celelalte costuri, mai precis onorariul anestezistului, costurile clinicii (şi pentru câte zile), costul materialelor (implanturi, acid hialuronic, botox, corset, ş.a.).

Care sunt cheltuielile suplimentare în cazul în care va fi nevoie de o şedere mai lungă în clinică sau în cazul apariţiei vreunei complicaţii?

De ce materiale este nevoie? Acordaţi o atenţie deosebită acestui aspect, deoarece presiunea pentru „cel mai bun preţ"  face ca anumiţi chirurgi plasticieni  interesaţi de câştigul efemer,  să folosească materiale de o calitate şi de o provenienţă îndoielnice, chiar şi de la companii neautorizate din China, Coreea etc. Este un fenomen nefericit, în creştere în ultimul timp, în ceea ce priveşte produsele injectabile (de ex. botox), implanturile (de ex. implanturi de silicon pentru augmentare mamară ale unei anumite companii franceze) sau utilizarea aparatelor IPL pentru  epilare în locul unui laser real.   

   Costurile includ toate cele necesare pentru intervenţia chirurgicală?  O tactică de  «manipulare» a aspectului «ofertei privind costurile procedurii» pe care o folosesc anumiţi  «profesionişti» în domeniu este aceea de a prezenta preţul cu mascarea anumitor elemente şi cu cheltuieli ascunse. Această tactică are ca scop să facă mai atractiv preţul pentru potenţialul pacient. După încheierea procedurii însă,  «îşi fac apariţia» şi costurile ascunse, prezentate ca necesare, care vor umfla preţul final. În aceste situaţii, tariful final va fi cu mult mai mare decât cel practicat de alt chirurg plastician care a fost «sincer» cu dumneavoastră de la bun început.

Costurile intervenţiilor de chirurgie plastică la centru „Reabilitare estetică"  

În cazul în care vă decideţi să faceţi o operaţie de chirurgie plastică, discutând cu chirurgul plastician dr. Athanasios Chrisopoulos puteţi obţine informaţii  privind eventuale soluţii alternative. Acestea se vor potrivi cazului dumneavoastră  şi nevoilor dumneavoastră personale, atât în ceea ce priveşte  tipul de procedură, cât şi  alegerea spaţiului în care aceasta va avea loc, având în vedere faptul că dl. dr. Christopoulos colaborează cu diferite clinici, cu standarde de siguranţă recunoscute. Dl. dr. Christopoulos a selectat clinicile respective pentru colaborare în baza unor criterii cum ar fi siguranţa oferită, competenţa personalului, tipul de servicii pe care le oferă, diversitatea opţiunilor în domeniul tipurilor de camere puse la dispoziţie, dar şi în funcţie de situarea lor geografică, astfel încât fiecare pacient să poată avea uşor acces, în funcţie de locul de domiciliu, în interiorul şi în afara Atenei.

În ceea ce priveşte modalităţile de plată, dăm dovadă de flexibilitate.
Potenţialul pacient are următoarele opţiuni de plată:

  • Numerar.
  • Carte de credit.
  • Cec.
  • Asigurare medicală privată, în cazul în care poliţa acoperă intervenţia chirurgicală dorită.
  • Programe financiar-bancare de creditare  cu diverse opţiuni de rambursare.