blog_logo
gnoriste_logo
call_logo

LIFTING FRONTAL




CE CORECTEAZĂ LIFTINGUL FRONTAL

Intervenţia de lifting frontal  are ca scop corecţia a două aspecte: ptoza sprâncenelor şi ridurile.

Chirurgul plastician urmăreşte ridicarea sprâncenelor într-o poziţie superioară,
când acestea au un aspect căzut din cauza vârstei, de aceea această intervenţie se numeşte de asemenea şi liftingul sprâncenelor. Sprâncenele reaşezate dau impresia unei feţe mult mai tinere şi mai încrezătoare.  

Chirurgul plastician urmăreşte, de asemenea, să reducă ridurile transversale frontale şi ridurile verticale de încruntare.

Un mod simplu şi practic de a înţelege mai uşor cum vor arăta rezultatele la care ne putem aştepta de la o astfel de procedură  este să întindem pielea de pe frunte spre părţile laterale, cu mâinile.  




CUM SE FACE LIFTINGUL FRONTAL

Liftingul frontal clasic se realizează printr-o incizie pe scalp, posterior de linia de inserţie a părului. Prin această incizie se excizează excesul de piele, dar şi o parte din masele musculare frontale responsabile de apariţia ridurilor în această zonă.

Chirurgii plasticieni au dezvoltat noi metode pentru această procedură. Una dintre tehnicile utilizate este cea a liftingului endoscopic, în cadrul căreia prin intermediul a două-trei incizii pe scalp şi cu ajutorul unui endoscop se realizează procedura descrisă mai sus.

În dorinţa de a obţine rezultatul cel mai bun în cel mai scurt timp posibil au fost dezvoltate şi alte tehnici. Toate intervenţiile de acest tip presupun incizii în zona scalpului, unde nu sunt vizibile, dar câteodată se realizează şi proceduri suplimentare prin incizie în zona pleoapelor.

Unele dintre aceste tehnici presupun utilizarea de suturi în zona sprâncenelor, care le ridică şi le fixează într-o poziţie superioară. O altă tehnică este aceea a utilizării benzilor resorbabile Endotine, un produs de susţinere introdus printr-o incizie de blefaroplastie şi care fixează sprâncenele într-o poziţie superioară.





Aceste proceduri se pot efectua sub anestezie locală sau generală, în funcţie de anvergura intervenţiei şi de preferinţele pacientului.  

Operaţia durează între una şi două ore. De regulă nu se resimte nicio durere, dar dacă este nevoie se poate recurge la analgezice clasice.  

În zilele de după operaţie pacientul va avea edeme şi poate şi vânătăi în zona ochilor. Perioada de recuperare, adică timpul necesar ca persoana să devină prezentabilă, fără semne, este în acest caz de 10-15 zile.

Liftingul frontal poate fi asociat cu alte intervenţii, cum ar fi liftingul de obraz şi de gât, blefaroplastia şi multe alte proceduri.   

De asemenea, intervenţia poate fi completată, pentru un rezultat mai bun, cu procedurile de netezire a frunţii cu laser sau cu peelingul chimic.  





În prezent, utilizarea botoxului a dus la scăderea numărului de solicitări de lifting frontal. Motivul este simplu: într-un mod mult mai rapid şi fără bisturiu, botoxul corectează ridurile din aceste zone şi, în unele cazuri, poate chiar să ridice sprâncenele.

Există însă multe persoane care preferă liftingul frontal, deoarece rezultatele acestuia sunt mult mai durabile.