blog_logo
gnoriste_logo
call_logo

LIFTING FESIER



CE ESTE LIFTINGUL FESIER

Fesele, atât la femei cât şi la bărbaţi, au fost dintotdeauna un element estetic important. Prin intermediul acestei intervenţii chirurgicale, chirurgul plastician are ca scop reconturarea zonei feselor, atunci când aceasta a căpătat un aspect lăsat. Aspectul de „fund lăsat" poate să fie cauzat de pierderi mari în greutate sau de laxitatea pielii, care se observă odată cu înaintarea în vârstă a oricărui individ.   

 

CUM SE FACE LIFTINGUL FESIER

Procedura se axează în mod principal pe îndepărtarea excesului de piele, precum şi pe ridicarea ţesuturilor rămase la o poziţie mai înaltă. Există diverse tehnici care vizează ridicarea cât mai bună a ţesuturilor, transferul volumului în locul potrivit, precum şi plasarea cicatricelor în locuri cât mai uşor de ascuns.

Principalul dezavantaj al acestei intervenţii chirurgicale este faptul că vor exista câteva incizii. Aceste incizii vor duce la crearea de cicatrice, care se estompează cu timpul, dar niciodată nu dispar complet.  Va trebui, prin urmare, ca persoana care se hotărăşte să se supună acestui tip de intervenţie să se fi obişnuit de la început cu ideea existenţei cicatricelor. Ar fi bine să discute cu medicul şi să vadă fotografii alea altor persoane care au suferit acest tip de intervenţie şi doar după aceea să decidă în ce măsură semnele cu care vor rămâne pot fi suportabile sau nu pentru el sau ea. 

În funcţie deci de locaţia inciziilor, tehnicile sunt de mai multe feluri. În cadrul celor mai multe tehnici,  chirurgii plasticieni  fac inciziile în partea superioară a fesei,  începând de la partea de sus a  şanţului interfesier, orizontal, spre dreapta şi spre stânga. Chirurgii plasticieni folosesc şi alte tehnici, în care efectuează inciziile în alte zone ale feselor, chiar şi în partea inferioară a acestora.




Prin această incizie, chirurgul plastician îndepărtează excesul de piele şi  distribuie grăsimea subcutanată într-o locaţie mai ridicată. Dacă fesele nu au destul volum, se poate realiza în acelaşi timp şi o mărire a feselor prin tehnicile prezentate la capitolul respectiv.  

Există şi alte metode, cum ar fi utilizarea de cârlige de plastic care se implantează în fese pentru a le susţine într-o poziţie ridicată. Aceste tehnici, care iniţial conferă o ameliorare, duc în scurt timp la recăderea feselor în aceeaşi poziţie laxă pe care o aveau la început.  

Intervenţia are loc în cadru spitalicesc, iar anestezia poate fi generală sau    epidurală. Durata procedurii este de aproximativ două ore. După intervenţie,  pacientul va rămâne în spital timp de 24 de ore sau chiar şi mai puţin. De cele mai multe ori nu este necesară rămânerea peste noapte în spital.   


RECUPERAREA DUPĂ LIFTINGUL FESIER

Pacientul poate să se întoarcă la activităţile sale zilnice chiar şi a doua zi după intervenţie, dar revenirea la locul de muncă necesită de obicei 4-5 zile de refacere dacă este vorba de muncă de birou, sau chiar 10-15 zile dacă este vorba de o activitate care necesită efort fizic sporit.

În zilele imediat următoare după intervenţie  se recomandă o atenţie sporită la igiena zonei respective, deoarece fesele sunt de obicei o zonă cu destulă activitate microbiană şi igiena amănunţită este foarte importantă.

ανορθωση γλουτων

Mulţi cred că prin augmentarea feselor, mai degrabă decât prin liftingul fesier, pot să corecteze laxitatea zonei în cauză. Acest lucru se poate realiza în cazul unui grad foarte mic de laxitate, dar în cazul unui grad de laxitate mediu sau mai mare nu numai că acest lucru nu este posibil, ci rezultatul este mai rău decât situaţia iniţială. Mai ales în cazul în care fesele nu sunt lăsate, ci au o mărime normală, persoana care se supune intervenţiei poate să se trezească cu fese mai mari şi lăsate. Prin urmare, augmentarea trebuie efectuată numai în cazul feselor lipsite de volum şi doar dacă nu există laxitate prea mare.

Operaţia de lifting fesier este din ce în ce mai obişnuită în ultimii ani, datorită  dezvoltării domeniului intervenţiilor de pierdere în greutate (intervenţii de chirurgie bariatrică). Numărul din ce în ce mai mare de persoane care au pierdut multe kilograme a dus la creşterea cererii pentru intervenţii de lifting fesier, deoarece aceste cazuri prezintă o mare laxitate a zonei respective.

Rezultatele sunt mulţumitoare, în cazul în care există într-adevăr o problemă ce trebuie rezolvată şi procedura nu se efectuează pentru probleme minore.