blog_logo
gnoriste_logo
call_logo

LIFTINGUL BRAŢELOR




Chirurgia plastică a braţelor este una dintre cele mai solicitate intervenţii chirurgicale. Motivul este faptul că în această zonă din partea interioară a braţului pielea este foarte subţire şi cu o elasticitate scăzută şi, prin urmare, devine laxă mult mai repede.

Intervenţia poate fi însoţită sau nu de lipoaspiraţie. În linii generale, în ultimii ani efectuarea în paralel a unei lipoaspiraţii este considerată cea mai bună alegere.   

CUM SE FACE CHIRURGIA PLASTICĂ CLASICĂ A BRAŢELOR  

Pentru a se corecta laxitatea pielii, trebuie excizată o parte din ţesutul tegumentar. Acest lucru presupune efectuarea de anumite incizii.  Dezavantajul principal este faptul că aceste incizii vor lăsa semne. Cantitatea de piele care va trebui excizată pe durata acestei intervenţii chirurgicale şi prin urmare şi mărimea inciziilor depind de gradul de laxitate tegumentară. 

La gradele mici de laxitate, de multe ori este de ajuns o lipoaspiraţie. În aceste cazuri, lipoaspiraţia acţionează prin îndepărtarea greutăţii suplimentare din zona braţelor, fără însă a corecta laxitatea pielii. Scăderea greutăţii în urma excizării grăsimii face ca laxitatea braţelor să pară mai redusă.    

La un grad puţin mai mare de laxitate, lipoaspiraţia însoţită de excizarea de ţesut tegumentar din axilă dă rezultate satisfăcătoare.

In cazul unui grad foarte mare de laxitate este nevoie de o incizie longitudinală, care începe de la axilă şi se termină la cot. Semnele inciziei se află de obicei în partea interioară a braţului, deci nu sunt uşor de observat la o primă vedere. Preoperatoriu se recomandă discutarea în detaliu a cazului cu chirurgul plastician în ceea ce priveşte tipul de incizii, pentru ca eventualul pacient să cunoască şi să accepte existenţa ulterioară a cicatricelor.   


LIFTINGUL BRAŢELOR ÎNSOŢIT DE LIPOASPIRAŢIE  

În cazul în care laxitatea tegumentară nu este foarte mare, se poate combina tehnica lipoaspiraţiei sau a lipolizei cu laser cu excizarea de ţesut tegumentar numai în zona axilară.   

Această procedură este de ajuns pentru un rezultat satisfăcător, fără incizii vizibile, în cazurile în care laxitatea este mică sau medie.    

În aceste situaţii, medicul efectuează lipoaspiraţie pe toată suprafaţa braţului, urmată de excizarea excesului de piele din zona axilei.




LIFTINGUL BRAŢELOR DUPĂ PIERDERI MARI ÎN GREUTATE 

Dacă gradul de laxitate tegumentară este extrem de mare, va fi nevoie de o incizie care să depăşească zona axilară. Acest tip de laxitate tegumentară se poate observa la persoanele care au pierdut multe kilograme, situaţie din ce în ce mai des întâlnită în prezent din cauza numărului din ce în ce mai mare de intervenţii chirurgicale pentru pierdere în greutate (chirurgie bariatrică).

Creşterea numărului de intervenţii de chirurgie bariatrică a dus la un  număr din ce în ce mai mare de persoane care solicită chirurgului plastician corectarea laxităţii tegumentare la nivelul braţelor, dar şi în alte zone ale corpului.

Intervenţia se face în paralel la ambele braţe şi poate fi efectuată sub anestezie generală sau anestezie locală cu sedare.     

Post-operator braţele se fixează în bandaje de compresie de tip corset pentru a stabiliza în poziţie pentru câteva zile ţesuturile din zona respectivă.  




DUPĂ OPERAŢIA DE LIFTING A BRAŢELOR   

Timpul petrecut în clinică este de regulă de câteva ore şi de obicei nu se necesită spitalizare peste noapte.    

Revenirea la activităţi uşoare se poate face chiar de a doua zi după operaţie  iar la locul de muncă de regulă după 2-3 zile dacă este vorba despre o muncă de birou. În cazul profesiilor care necesită efort fizic, timpul de recuperare poate fi mai mare.    

Durerea resimţită este una uşoară şi destul de tolerabilă. Durerea poate fi suficient controlată cu ajutorul analgezicelor

Corsetul trebuie purtat timp de aproximativ 20 de zile. 

Rezultatele intervenţiei chirurgicale de lifting a braţelor sunt foarte satisfăcătoare şi perioada de recuperare relativ scurtă.