blog_logo
gnoriste_logo
call_logo

REMODELARE CORPORALĂ
Elementele corpului uman se raportează unele la altele prin anumite proporţii. Studiile în domeniu au stabilit proporţiile considerate ideale. Prin sintagma Remodelare corporală ne referim la procedurile prin intermediul cărora ameliorăm proporţiile corpului, remodelând forma acestuia. Scopul nostru este să dăm corpului o formă mai frumoasă şi mai armonioasă.   

Atunci când o persoană nu are proporţii armonioase şi este complexată de imaginea sa, poate solicita ajutorul chirurgiei plastice pentru aducerea corpului la proporţiile corecte sau cel puţin pentru a se apropia de acestea.    

Chirurgul plastician are la dispoziţia sa diferite tehnici pentru atingerea rezultatelor dorite, cum ar fi lipoaspiraţia, transplantul de ţesut adipos, utilizarea implanturilor sau a produselor injectabile, etc.   


LIPOASPIRAŢIA ŞI REMODELAREA CORPORALĂ   

 Metoda principală folosită de chirurgii plasticieni pentru remodelarea liniilor corporale este binecunoscuta lipoaspiraţie.  

Lipoaspiraţia are ca scop îndepărtarea grăsimii locale şi obţinerea unor suprafeţe mai uniforme. În ultimii ani, chirurgia plastică a descoperit noi metode, cum ar fi lipoliza cu laser şi  liposucţia asistată cu energie laser, care fac ca lipoaspiraţia să fie din ce în ce mai eficientă şi să necesite o perioadă de recuperare mai scurtă. 


TRANSPLANTUL DE ŢESUT ADIPOS PENTRU REMODELAREA CORPORALĂ   

Ţesutul adipos recoltat prin lipoaspiraţie poate fi prelucrat şi apoi transplantat în zone în care există deficit.

În ultimii ani, metoda transplantării de ţesut adipos s-a dezvoltat şi a devenit mai puţin traumatică pentru adipocite. Atunci când adipocitele sunt transplantate, o parte dintre acestea sunt absorbite, dar altele rămân pentru toată viaţa în zona respectivă. Prin noile metode de recoltare şi de prelucrare a celulelor de grăsime, în prezent cantităţi mult mai mari de adipocite rămân fixate pentru toată viaţa în locul transplantului.

Această metodă a rezolvat multe probleme, deoarece ţesutul adipos există în organism de obicei în cantităţi foarte mari şi, prin urmare, avem la dispoziţie cantităţi mari de materie primă cu care putem umple şi suprafeţe relativ extinse.
IMPLANTURILE ŞI REMODELAREA CORPORALĂ   

O altă metodă eficientă în remodelarea siluetei este inserarea de implanturi, de obicei din silicon. De-a lungul timpului, fabricarea de implanturi s-a îmbunătăţit şi la cele cunoscute se adaugă constant altele destinate altor zone ale corpului. Se fac controale foarte stricte şi siguranţa implanturilor este considerată un fapt de necontestat, atunci când acestea provin de la companii de renume.   

Implanturile pot fi inserate printr-o incizie mică şi fără semne postoperatorii prea mari. Se pot face implanturi la sâni, fese, gambe, mult mai rar şi în alte zone ale corpului, cum ar fi  abdomen, zona pieptului la bărbaţi, braţe şi altele.

 

UTILIZAREA PRODUSELOR INJECTABILE PENTRU REMODELAREA CORPORALĂ   

Unul dintre produsele care a cunoscut o mare dezvoltare în ultimii ani şi care se foloseşte în prezent şi pentru remodelarea corporală este acidul hialuronic. Există acid hialuronic produs special pentru corpul uman şi care poate oferi o soluţie simplă, în cazurile în care este nevoie de volum.


ALTE METODE DE REMODELARE CORPORALĂ

În afară de metodele enumerate, chirurgul plastician poate folosi şi alte tehnici pentru obţinerea unor proporţii corporale armonioase. Remodelarea feselor, a coapselor şi a pieptului, dar şi abdomenoplastia pot fi considerate tot atâtea răspunsuri la chestiunea remodelării liniilor corporale. 


Din ce în ce mai multe metode sunt descoperite şi puse în practică în ceea ce priveşte remodelarea corporală şi ameliorarea proporţiilor somatice făcând din această procedură mult mai uşoară şi mai eficace.