blog_logo
gnoriste_logo
call_logo

LIFTINGUL COAPSELOR



Liftingul coapselor pentru combaterea laxităţii tegumentare

Liftingul coapselor este o intervenţie chirurgicală care are ca scop corectarea laxităţii tegumentare
din regiunea internă a coapselor, adică acolo unde acestea se ating între ele. Această zonă are o elasticitate mai mică faţă de  restul picioarelor şi pielea este mai subţire. Din acest motiv, pielea de aici se lasă mai repede decât cea din alte părţi.

Din ce în ce mai multe persoane se adresează în prezent chirurgului plastician pentru corectarea laxităţii tegumentare din regiunea internă a coapselor. Problema laxităţii tegumentare în această zonă se observă mult mai pronunţat la persoanele care au slăbit. De asemenea, datorită înmulţirii metodelor chirurgicale pentru scădere mare în greutate (chirurgie bariatrică), nevoia de intervenţii de lifting de coapse a devenit din ce în ce mai mare.

Cum se derulează procedura de lifting de coapse

Procedura de lifting de coapse se desfăşoară în cadru spitalicesc şi durata intervenţiei este de aproximativ două ore. Anestezia poate fi generală sau epidurală. După operaţie, pacientul se poate întoarce acasă în aceeaşi zi sau în ziua următoare.

În timpul intervenţiei, chirurgul plastician are drept scop eliminarea excesului de piele laxă, conferind astfel coapsei un aspect mult întinerit, prin îndepărtarea pielii cu elasticitate redusă  şi a ridurilor fine. Pentru eliminarea excesului de piele este necesară efectuarea unor mici incizii, pe care chirurgii plasticieni care se ocupă cu liftingul de coapse încearcă să le «ascundă» bine, făcându-le cât mai puţin vizibile.

 


Unde se fac inciziile pentru liftingul de coapse  

Inciziile pentru liftingul de coapse se fac la limita dintre pielea regiunii interne a coapsei si regiunea genitală. Chirurgul plastician va face tot posibilul ca cicatricea să fie ascunsă în zona inghinală. De cele mai multe ori acest lucru este posibil.

În unele cazuri însă, natura problemei împiedică acest lucru, dacă vrem să avem un rezultat corect şi o corectare a pielii laxe.  Mai ales în cazurile în care gradul laxităţii tegumentare este foarte mare, lungimea inciziilor necesare va fi mai mare, ceea ce duce la imposibilitatea ascunderii lor în întregime. De asemenea, în cazurile cu grad de laxitate tegumentară foarte mare în care pielea ce trebuie îndepărtată nu se află numai în direcţie verticală, ci şi în direcţie orizontală, incizia în zona inghinală poate să nu fie de ajuns şi să fie nevoie de o incizie suplimentară. Chirurgul plastician alege pentru această incizie locul cel mai puţin vizibil de pe coapse, pe partea internă a coapselor, şi porneşte de la zona inghinală în jos. Aceste incizii suplimentare, atunci când este nevoie de ele, sunt mai vizibile decât cele din zona inghinală, dar se găsesc pe partea interioară a coapselor şi deci nu într-un loc foarte expus privirii. 

Cu trecerea timpului, cicatricele de la incizii se vor estompa, dar nu vor dispărea niciodată cu totul şi de aceea este important ca persoana în cauză să accepte de la început existenţa unor semne permanente.  

Recuperarea după liftingul de coapse

De obicei, pe durata perioadei de recuperare nu există probleme deosebite legate de durere, dar atunci când ele totuşi apar, pot fi combătute cu calmante. O atenţie sporită trebuie acordată igienei zonei respective, deoarece zona organelor genitale şi a feselor care se află în apropiere are mulţi microbi, iar lipsa de igienă poate provoca infecţii.

Revenirea la locul de muncă se face la câteva zile postoperator, de obicei între 3-5 dacă este vorba de activităţi uşoare sau aproximativ 10-15 zile dacă  este vorba de activităţi ce implică efort fizic.

Rezultatele sunt extrem de satisfăcătoare. Persoanele care s-au supus acestei proceduri consideră că a meritat.