blog_logo
gnoriste_logo
call_logo

CORECTAREA MAMELOANELOR INVAGINATE

CE SUNT MAMELOANELE INVAGINATE ŞI CÂND APAR  

Multe femei suferă de mameloane invaginate, adică de o deformare a mamelonului, care în loc să proemine în exterior, este „îngropat" în areolă.  

Această problemă este pe de o parte una de estetică, pe de altă parte una de funcţionalitate. Mai exact, un mamelon înfundat pe lângă că nu poate alăpta  este în acelaşi timp şi inestetic.

Situaţia mameloanelor invaginate poate apărea fără o cauză deosebită, cu alte cuvinte poate fi o problemă congenitală de formare a sânului. Alteori poate fi cauzată de o inflamaţie apărută la sân.

Recomandăm acordarea unei atenţii deosebite cazului în care mameloanele invaginate se creează brusc, deoarece acesta poate fi semn chiar de cancer la sân. Din acest motiv, trebuie să vă prezentaţi la medic care vă va examina şi va stabili dacă este vorba despre o problemă pur estetică sau una care ascunde o condiţie medicală mai serioasă.  

 

CUM SE CORECTEAZĂ MAMELOANELE INVAGINATE

Procedura de corectare a acestei probleme presupune o intervenţie chirurgicală cu dificultate redusă. De regulă, operaţia se face sub anestezie locală şi nu necesită spitalizare.

Chirurgul plastician face o incizie la baza mamelonului şi prin aceasta va fi secţionat tot acel ţesut fibros care ţine mamelonul blocat. După aceea, chirurgul va plasa ţesuturile în aşa fel încât să nu se facă contact între ţesutul fibros secţionat şi suprafaţa mamelonului, deoarece, în caz contrar, problema va reapărea. După amplasarea în mod corespunzător a ţesuturilor, medicul le va stabiliza cu fire tractoare iar apoi va sutura pielea





Revenirea la locul de muncă şi la activităţile zilnice se poate face chiar în aceeaşi zi. De regulă nu există durere postoperatorie, iar pentru rarele cazuri în care poate apărea, se recomandă analgezice uşoare. Rezultatele sunt permanente. 


CORECTAREA ESTETICĂ A MAMELONULUI 

Deoarece pe durata operaţiei este secţionată legătura dintre glanda mamară  şi mamelon, pe viitor sânul nu va mai putea să alăpteze. Cu alte cuvinte, corectarea mamelonului înfundat rezolvă latura estetică a problemei, nu şi pe cea funcţională. Pe de altă parte, femeile care suferă de mameloane invaginate oricum nu pot alăpta, deci în ceea ce priveşte alăptatul nu se rezolvă nimic, dar nici nu se înrăutăţeşte situaţia. Prin urmare, procedura de corectare a mameloanelor invaginate răspunde unei nevoi pur estetice, nu şi funcţionale.